Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
23

RVO.nl publiceert jaarverslag over 2014

Op 1 januari 2014 ging de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) van start, ontstaan uit een fusie tussen de Dienst Regelingen en Agentschap NL. De nieuwe rijksdienst ondersteunde vorig jaar ongeveer 240.000 ondernemers met onder meer subsidies en financieringsmogelijkheden, subsidies, regelingen en wetten. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde jaarverslag. In het hoofdstuk Maatschappelijk ondernemen wordt vermeld dat RVO.nl ondernemers ondersteunt op verschillende manieren, waaronder duurzaam en agrarisch ondernemen.

Vorig jaar werd er door het bedrijfsleven ruim € 1,6 miljard aangevraagd voor de Energie Investeringsaftrek (EIA). Het aantal aanvragen daalde ten opzichte van eerdere jaren. De daling werd veroorzaakt door twee maatregelen: de EIA wordt steeds meer gebruikt als instrument voor energiebesparing en minder voor de ontwikkeling van duurzame energieprojecten. Daarnaast werd de ondergrens voor de EIA opgehoogd naar € 2.500.

In december 2014 werd een start gemaakt met de uitbetaling van de bedrijfstoeslag over 2014. Eind december was ruim 91% van de aanvragen behandeld, voor in totaal € 682 miljoen aan inkomenssteun.

De Subsidie Natuur en Landschap is een van belangrijkste onderdelen van agrarisch ondernemen, die RVO.nl uitvoert. In 2014 vroegen 11.724 boeren en natuurverenigingen gezamenlijk € 40,3 miljoen subsidie aan voor maatregelen, gericht op behoud en ontwikkeling van de (agrarische) natuur en het landschap in Nederland.

In het jaarjournaal zijn praktijkvoorbeelden te lezen van zowel duurzaam, als agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen.

Terug naar overzicht