Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
23

Onderzoeksprogramma Circulaire Economie open voor aanvragen

Tot en met 10 november 2016 kunnen bij Regieorgaan SIA aanvragen worden ingediend voor de regeling Kennisinnovatie mapping - Van afval naar grondstof (KIEM-VANG). Een lector of senior onderzoeker werkzaam bij een hogeschool kan financiering aanvragen in het kader van het programma Van Afval Naar Grondstof (VANG), ontwikkeld om de transitie naar Circulaire Economie te versnellen. De doelstelling is voor specifieke materiaalstromen de keten te sluiten en daarbinnen waardecreatie te bevorderen.

Ondernemers en onderzoekers worden in staat gesteld om samen te werken aan praktijkgericht onderzoek gericht op concrete innovaties op het vlak van circulaire economie die bijdragen aan de VANG-doelstellingen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M). KIEM staat voor Kennis-Innovatie Mapping in het mkb, het bevorderen van kenniscirculatie tussen hogescholen en ondernemingen. De regeling richt zich op het ondersteunen van kleine, doelgerichte onderzoeksprojecten die concrete kansen voor circulaire economie benutten. Mogelijke uitkomsten van KIEM-projecten zijn bijvoorbeeld: gezamenlijke projectvoorstellen, bijeenkomsten, (business)modellen, demonstrator, prototype(n), werkwijze, proces, platform, instrumenten, etc.

Er is een budget beschikbaar van € 2.200.000. De maximale bijdrage is € 20.000 per projectaanvraag. Wanneer de beschikbare middelen eerder zijn uitgeput, wordt de call voor de indiendatum gesloten.

Terug naar overzicht