Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
23

KWF-oproep Unieke Kansen 2015 voor baanbrekende en hoogrisicoprojecten

KWF Kankerbestrijding heeft de oproep 'Unieke Kansen 2015' opengesteld. Dit is een oproep voor onderzoeksideeën die een unieke kans voor de kankerbestrijding bieden, maar niet gefinancierd kunnen worden onder de bestaande programma's van KWF. Met 'Unieke Kansen' biedt KWF onderzoekers de mogelijkheid om ook voor dit soort projecten financiering aan te vragen. Deadline voor het indienen van projectvoorstellen is 21 september 2015.


Twee aparte subsidievormen worden binnen deze oproep onderscheiden:

'Unieke veelbelovende en baanbrekende projecten': Het voorgestelde onderzoek is origineel, baanbrekend en/of veelbelovend en heeft een hoge potentie om tot doorbraken in het kankeronderzoek en/of de kankerbestrijding te leiden. Het onderzoek past qua opzet, formaat of budget op geen enkele wijze binnen de huidige financieringsmogelijkheden van KWF. KWF stelt voor Unieke veelbelovende en baanbrekende projecten geen eisen aan de looptijd en het budget;
'Unieke hoogrisicoprojecten': Het gaat hierbij om niet-bestaande onderzoekslijnen met voornamelijk theoretische onderbouwing en een lage bewijslast, maar met een hoge potentie tot doorbraken met betrekking tot de stand van het kankeronderzoek en/of de -bestrijding. Deze subsidievorm biedt de mogelijkheid om op basis van een goed ‘wild’ idee in korte tijd voorwerk uit te voeren om vast te stellen of het idee daadwerkelijk kansen in zich heeft en tot volledige projectaanvraag kan worden uitgewerkt. KWF stelt voor Unieke hoogrisicoprojecten een maximale looptijd van 2 jaar en een budgetrichtlijn van € 150.000.

Aanvragen kunnen worden ingediend door gepromoveerde (arts-)onderzoekers, die gedurende de looptijd van het project aantoonbaar en gegarandeerd werkzaam zijn in een van de Nederlandse onderzoeksinstituten waar het project (mede) wordt uitgevoerd. Voor beide subsidievormen geldt dat de verhouding tussen het projectplan, de looptijd en het budget onderdeel is van de beoordeling en daarom gemotiveerd dient te worden. De hoogte van het subsidiebedrag wordt op een gespecificeerde begroting gebaseerd en de subsidie wordt verstrekt in de vorm van een lumpsum.

Terug naar overzicht