Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
23

Gelderland verstrekt ruim € 1 miljoen subsidie voor projecten Sociaal Profiel

Met de regeling Sociaal Profiel stimuleert Gelderland projecten met een leereffect of voorbeeldwerking op het terrein van zorg en welzijn. Hiermee wil zij een bijdrage leveren aan de grote veranderingen op het sociaal terrein. De tender sloot op 22 april 2015. Er werden 97 aanvragen ingediend voor in totaal bijna € 6,7 miljoen, terwijl er voor ruim € 1 miljoen subsidie wordt verleend. Het grootste gedeelte van de aanvragen (82%) komt niet voor een vergoeding in aanmerking.

In de Verdeelnotitie Sociaal Profiel wordt onder meer ingegaan op de redenen voor afwijzing. Een aantal ingediende aanvragen bleek niet aan de gestelde criteria te voldoen, of was onvoldoende onderbouwd. Daarnaast werd een aantal aanvragen al voor de sluitingsdatum door de aanvrager ingetrokken.

Zestien aanvragen zullen worden voorgedragen voor subsidie, omdat deze aan de formele en materiële criteria voldoen. Hiervan richten zich er 6 op het thema Zorg en Gezondheid. Binnen de thema's Kwetsbare Groepen en Actief Burgerschap zijn elk 5 aanvragen goedgekeurd.

Voor de tender van 2015 was een subsidieplafond vastgesteld van € 1,2 miljoen. Dit werd niet geheel bereikt. Een bedrag van € 113.558,45 blijft onbesteed. Meer over de toegekende en afgewezen aanvragen is in de verdeelnotitie te lezen.

Terug naar overzicht