Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
23

Call Gewoon Bijzonder, Nationaal Programma Gehandicapten 1 juli open

22 juni is 'Gewoon Bijzonder, Nationaal Programma Gehandicapten' van ZonMw van start gegaan. Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS was bij de aftrap van het programma. Doel van Gewoon Bijzonder is betere zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel, zodat ze met grotere zelfstandigheid en meer zeggenschap kunnen functioneren in de samenleving. 1 juli wordt de eerste call Relevante Netwerken gepubliceerd.

Essentieel in Gewoon Bijzonder is de inbreng van mensen met een beperking zelf en hun mantelzorgers/netwerken. In alle fasen van het programma en bij alle projecten worden zij betrokken en maken ze deel uit van de programmacommissie Gewoon Bijzonder.
In de eerste call zal de focus liggen op het verbeteren van de kwaliteit van zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking met een intensieve zorgvraag. Samenwerkingspartners moeten gedurende het gehele traject betrokken zijn bij het project en cofinanciering is een verplichting. Het budget voor de call is € 2,4 miljoen en de aan te vragen bijdrage is maximaal € 400.000.

Terug naar overzicht