Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
23

MIT-subsidie voor Brabants project stadsdistributie

Het ministerie van Economische Zaken verleent een subsidie van € 364.000 aan 13 voornamelijk Brabantse bedrijven. Zij ontvangen deze bijdrage voor een logistiek innovatieproject rondom stadsdistributie. Door de eigen bijdrage van de deelnemende bedrijven bedraagt de totale investeringssom van het project ruim € 750.000. Het doel is om oplossingen uit te werken rondom het vervoer en laden-lossen van vracht in de stedelijke omgeving.

De samenwerking tussen de ondernemingen is tot stand gekomen door Dinalog, de Kamer van Koophandel en de Stichting Innovatie en Samenwerking. De subsidie voor het project wordt toegekend uit de regeling MIT-innovatieprestatiecontracten (IPC). Deze middelen worden toegekend voor samenwerkende MKB-bedrijven (10 tot 20) die in dezelfde regio, keten of branche een meerjarig innovatietraject uitvoeren, onder begeleiding van een penvoerder. Per MIT-IPC-deelnemer bedraagt de subsidie maximaal 30% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van € 25.000.

De indiening voor innovatieprestatiecontracten is momenteel gesloten. Wel kunnen binnen de MIT-regeling tot en met 22 september 2014 aanvragen worden ingediend voor R&D samenwerkingsprojecten. Dit betreft projecten door minimaal twee MKB-bedrijven op het gebied van industrieel en experimenteel onderzoek. De subsidie bedraagt 30% van de subsidiabele kosten (maximaal € 200.000) per innovatieproject en maximaal € 100.000 per deelnemer.

Terug naar overzicht