Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
23

LimburgMakers steunt zeven innovatieve projecten

LimburgMakers helpt acht Limburgse bedrijven op weg bij de realisatie van hun innovatieve projecten. Met deze financiële ondersteuning kunnen ze de komende jaren projecten realiseren met een totale omvang van bijna € 1,5 miljoen.

Het gaat om de bedrijven EMD Tooling BV en Olympic Holding (beiden uit Venray), SAC Nederland uit Heerlen, Jekotech uit Ysselsteyn, BMO Automation uit Nederweert, Ivengi Group in samenwerking met Maastricht Instruments uit Maastricht en ACS uit Tegelen. 

Verder kan Sotec Machinefabriek uit Maastricht met hulp van LimburgMakers specialistische kennis inkopen en start de firma Alcon uit Panningen met een traject om haar bedrijfsprocessen te optimaliseren en te verbeteren.

Met LimburgMakers krijgt het MKB een integraal stimulerings- en ondersteuningsprogramma aangeboden waarmee zij zich verder kan ontwikkelen en haar concurrentievermogen structureel kan verbeteren. Naast advies over bedrijfsprocessen en advies over het innovatieproces (van idee tot businessplan), biedt het programma de volgende subsidies:

• Kennischeque: hierrmee kan bestaande kennis en expertise ingekocht worden bij publieke en private organisaties;
• InnovatieHaalbaarheid: het idee moet betrekking hebben op product-, proces- of dienstinnovatie;
• Innovatieproject: MKB-ondernemingen kunnen subsidie krijgen voor de uitvoering van innovatieprojecten op het gebied van product-, proces- of dienstinnovatie;
• Performance-advies: MKB-ondernemingen kunnen subsidie krijgen voor de kosten van een extern adviseur voor de uitvoering van een performance-verbetertraject;
• Innovatiemanager: MKB-ondernemingen kunnen subsidie krijgen voor het inhuren van een hoger opgeleide medewerker (HBO of WO) die het innovatievermogen binnen een onderneming zal verbeteren;
• InnovatieAssistentie: MKB-ondernemingen worden ondersteund bij de verduurzaming van hun innovatievermogen en innovatieprocessen. Ondersteuning vindt plaats in klassikale trainingssessies, maar ook individueel.

Terug naar overzicht