Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
23

Inschrijving Meer dan handen vrijwilligersprijzen geopend

Tot en met 30 september 2014 is het weer mogelijk voor gemeenten, bedrijven of vrijwilligersprojecten om zich aan te melden voor de jaarlijkse Meer dan handen vrijwilligersprijzen. De prijs is bedoeld om inspirerende voorbeelden te belonen en om waardering voor alle vrijwilligers uit te spreken. Het thema van 2014 is innovatie. Projecten die vernieuwend zijn in aanpak, benadering van doelgroepen, werving of mediagebruik hebben de voorkeur.

Er worden prijzen uitgereikt in vijf categorieën:
• start-ups landelijke vrijwilligersorganisaties en -projecten;

• start-ups lokale en regionale vrijwilligersorganisaties en projecten;

• bedrijven;

• gemeenten;

• de VriendenLoterij Passieprijs.


Afhankelijk van het aantal geschikte inschrijvingen worden er per categorie (inclusief de VriendenLoterij Passieprijs) maximaal 6 genomineerden geselecteerd. Uit de genomineerden selecteert een vakjury in de categorieën Start-ups landelijke vrijwilligers-projecten en -organisaties en Start-ups lokale/regionale vrijwilligersorganisaties en -projecten per categorie 2 winnaars: één voor het beste idee en één voor het beste startende project. Deze winnaars ontvangen, naast een sculptuur, een geldprijs van elk € 5.000, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij. In de categorieën Bedrijven en Gemeenten selecteert de jury per categorie 1 winnaar. Zij ontvangen elk een sculptuur.


In de categorieën Start-ups landelijke vrijwilligersorganisaties en -projecten en Start-ups lokale en regionale vrijwilligersorganisaties en projecten worden daarnaast passieprijzen uitgereikt, aan personen die van onschatbare waarde zijn voor het project of het idee.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op maandag 8 december 2014.

Terug naar overzicht