Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
23

€ 2,7 miljoen voor innovatieve zorgoplossingen in arme landen

Het ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft het Fonds Life Sciences & Health for Development (LS&H4D) gepubliceerd. Dit nieuwe fonds gaat bedrijven steunen om betaalbare zorgoplossingen te ontwikkelen voor arme mensen in ontwikkelingslanden. Minister Ploumen wil met het fonds de expertise en innovatiekracht van de Topsector Life Science & Health mobiliseren voor de meest kwetsbare groepen in deze landen. Aanvragen kunnen tot en met 1 oktober 2014 worden ingediend.

In aanmerking voor subsidie komen samenwerkingsverbanden van bedrijven, maatschappelijke organisaties en kennisinstituten in Nederland en ontwikkelingslanden om business cases te ontwikkelen, bijvoorbeeld middels haalbaarheidsonderzoek, prototypes of demonstratieprojecten. Met deze business cases kunnen investeringen worden binnengehaald van financiële instellingen zoals de Wereldbank, Gates Foundation en het Clinton Health Access Initiative. Het daadwerkelijk commercieel op de markt brengen van een product wordt niet gefinancierd.

Er is tot 2017 een bedrag van € 2.700.000 beschikbaar. De subsidie bedraagt maximaal 75% van de subsidiabele projectkosten per samenwerkingsverband tot een maximum van:
• € 75.000 voor een haalbaarheidsonderzoek;
• € 225.000 voor een Proof of Principle of een Proof of Concept project;
• € 150.000 voor een haalbaarheidsstudie;
• € 300.000 voor een demonstratieproject.

Terug naar overzicht