Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
23

Drenthe publiceert drie nieuwe POP3-openstellingsbesluiten

De provincie Drenthe heeft drie nieuwe openstellingsbesluiten gepubliceerd voor de Verordening POP3-subsidies provincie Drenthe (POP3DR).

De openstellingsbesluiten hebben betrekking op de maatregelen Niet-productieve investeringen voor herstel- of inrichtingsmaatregelen voor biodiversiteit, Trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties Veenkoloniën Aardappelmoeheid (AM) en Trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties Veenkoloniën Precisielandbouw.

Niet-productieve investeringen voor herstel- of inrichtingsmaatregelen voor biodiversiteit
Deze maatregel wordt opengesteld van 3 juni tot en met 12 juli 2019, met een subsidieplafond van € 1,5 miljoen.

Subsidie kan worden verstrekt voor niet-productieve investeringen die betrekking hebben op de maatregelen zoals beschreven in het Programma Natuurlijk Platteland en die de biodiversiteit binnen het Natuurnetwerk Nederland (NNN) en de provincie Drenthe versterken. De investeringen dienen (grotendeels) plaats te vinden binnen de in bijlage 1 bij het openstellingsbesluit aangegeven gebieden.

Subsidie kan worden aangevraagd door landbouwers, grondeigenaren, grondgebruikers, landbouworganisaties, natuur- en landschapsorganisaties, provincies, waterschappen, gemeenten, samenwerkingsverbanden van deze partijen, en bestuurscommissies. De subsidie is 100% van de subsidiabele kosten en moet minimaal € 150.000 bedragen.

Trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties Veenkoloniën Aardappelmoeheid (AM)
Deze maatregel wordt opengesteld van 3 juni tot en met 14 juni 2019, met een subsidieplafond van € 500.000.

Subsidie kan worden verstrekt voor demonstraties en/of het verzorgen van trainingen, workshops en coaching aan een groep van landbouwondernemers enkel voor zover deze betrekking hebben op:

  • het verspreiden en in de praktijk toepassen van bestaande kennis die leidt tot het optimaliseren voor de beheersing van virtuele AM-populaties;
  • de monitoring van AM-ontwikkelingen in percelen in combinatie met biologische bestrijding middels resistente rassen via een rassenkeuzetoets voor een landbouwonderneming met een veenkoloniaal bouwplan.


Te ondersteunen projecten moeten worden uitgevoerd in de Veenkoloniën. Subsidie kan worden aangevraagd door degene die de opleiding of andere vorm van kennisoverdracht of voorlichting levert. De subsidie bedraagt 80% van de subsidiabele kosten en kan variëren van minimaal € 350.000 tot maximaal € 500.000.

Trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties Veenkoloniën Precisielandbouw
Ook deze maatregel wordt opengesteld van 3 tot en met 14 juni 2019, maar dan met een subsidieplafond van € 600.000.

Subsidie kan worden verstrekt voor demonstraties en/of het verzorgen van trainingen, workshops en coaching aan een groep van landbouwondernemers enkel voor zover deze betrekking hebben op het verspreiden en in de praktijk toepassen van bestaande kennis die leidt tot het optimaliseren van precisielandbouw en de toepassing hiervan voor een landbouwonderneming met veenkoloniaal bouwplan.

Te ondersteunen projecten moeten worden uitgevoerd in de Veenkoloniën. Subsidie kan worden aangevraagd door degene die de opleiding of andere vorm van kennisoverdracht of voorlichting levert. De subsidie bedraagt 80% van de subsidiabele kosten en kan variëren van minimaal € 350.000 tot maximaal € 600.000.

Terug naar overzicht