Nieuws

mei
23

Source B: nieuwe naam voor netwerk Biobased Economy Limburg

Het netwerk Biobased Economy Limburg heet voortaan Source B. Dit is op de landelijke netwerkbijeenkomst Biobased Economy bekendgemaakt. Het belangrijkste doel van Source B is om naar 2020 nieuwe en bestaande biobased bedrijfs- en onderzoeksactiviteiten in de regio te initiŽren en versneld te laten groeien.

Door intensiever te gaan samenwerken met Biobased Delta in Zuidwest-Nederland kan Zuid-Nederland een internationale topregio worden op het gebied van Biobased Economy. De samenwerking zet in op een grote bijdrage van de Europese Unie vanuit Horizon2020 en het nieuwe OP Zuid programma. Daarnaast worden er financiële middelen uit de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Limburg verwacht. Dit moet een meerjarige programmasturing en -financiering op gaan leveren, in plaats van de huidige willekeur aan losse projecten.

De samenwerking vormt de opmaat naar een samenwerking met Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen, waar ook biobased activiteiten tot stand komen. Uiteindelijk ontstaat zo een Biobased Europe Region.

Biobased is gebaseerd op het idee, dat niet de fossiele grondstoffen als gas en olie als grondstof voor nieuwe producten worden gebruikt, maar in plaats daarvan plantaardig en dierlijk materiaal.

Terug naar overzicht