Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
23

Agentschap NL publiceert leaflets Duurzaam bouwen en Duurzaam ondernemen in de glastuinbouw

In de leaflets Duurzaam ondernemen in de glastuinbouw en Duurzaam bouwen zet het Agentschap het fiscaal voordeel van de Energie Investeringsaftrek (EIA), de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Vamil voor beide thema's op een rij.

De EIA is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. 

De MIA biedt ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen de mogelijkheid tot 36% van het investeringsbedrag in mindering te brengen op de fiscale winst. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieueffecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel.

De Vamil biedt een liquiditeits- en rentevoordeel. Ondernemers die Vamil voor een bedrijfsmiddel toepassen mogen dit bedrijfsmiddel willekeurig ofwel vrij afschrijven.

Terug naar overzicht