Nieuws

apr
23

RVO: zeker niet alle aanvragen noodregeling SET Covid-19 toegekend

De Stimuleringsregeling e-health thuis (SET) werd in verband met de coronacrisis onlangs uitgebreid met de noodregeling SET Covid-19.

Aanbieders van zorg of ondersteuning die rond de coronacrisis extra willen inzetten op digitale zorg op afstand voor mensen thuis, konden in aanmerking komen voor de noodregeling. De subsidie bedraagt maximaal € 50.000 per aanvraag.

Vanaf 25 tot 30 maart en – na een tijdelijke aanvraagstop – op 7 april werden er zoveel aanvragen ingediend, dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zich gedwongen zag de mogelijkheid tot het indienen van een aanvraag definitief te sluiten? in de nacht van 7 op 8 april. Dit in verband met het bereiken van het subsidieplafond van € 23 miljoen.

Nu meldt RVO dat weliswaar alle ingediende aanvragen ook in behandeling zijn genomen, maar dat dit er zoveel zijn dat zeker niet alle aanvragen gehonoreerd kunnen worden. Uiterlijk 1 mei ontvangen alle indieners een toewijzing of afwijzing, aldus RVO.

Zie ook: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/stimuleringsregeling-ehealth-thuis-set/uitbreiding-set-covid19

Terug naar overzicht