Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
23

NWO-programma Photosynthesis open voor aanvragen

NWO heeft het programma Photosynthesis geopend voor het indienen van aanvragen.

Het programma beoogt op termijn een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de efficiëntie van fotosynthese van gewassen onder dynamische, natuurlijke (teelt)omstandigheden.

Publiek-private consortia kunnen nu financiering aanvragen voor een samenhangend, multidisciplinair fundamenteel onderzoek naar genetica en fysiologie van fotosynthese in hogere planten. Onderzocht moet worden welke barrières verhinderen dat planten meer productie uit zonlicht weten te halen onder teeltomstandigheden. Het uiteindelijke doel is de ontwikkeling van efficiëntere gewassen.

Aanvragen kunnen worden ingediend namens een consortium bestaande uit wetenschappers die voldoen aan de NWO-criteria om een aanvraag in te mogen dienen, van minimaal drie relevante wetenschappelijke disciplines, werkzaam bij minimaal drie kennisinstellingen waarvan de onderzoekers aanvragen bij NWO mogen indienen, samen met minimaal twee in cash bijdragende private partners. Daarnaast kunnen één of meerdere publieke partners deel uitmaken van een consortium.

Per project bedraagt het bij NWO aan te vragen budget steeds € 1.700.000. Er geldt een matchingsverplichting van óf 10% óf 20%. Afhankelijk van de mate van private cofinanciering bedraagt het totale projectbudget daarmee € 1.900.000 of € 2.125.000.

De deadline voor het indienen van aanvragen is 19 september 2019 (14:00 uur).

Zie ook: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/enw/photosynthesis/photosynthesis.html

Terug naar overzicht