Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
23

Fonds Nuts Ohra ontvangt voor circa € 7,8 miljoen aan aanvragen

Op 15 april 2015 sloot de eerste call van het Nuts Ohra Prorgamma: Meer Veerkracht, Langer Thuis. Het doel van het programma is om ouderen (65+) die alleenstaand zijn, een of meer beperkingen hebben en niet dementerend zijn, in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig en op een prettige manier thuis te laten wonen. Er werden 140 aanvragen ingediend, voor een bedrag van iets meer dan € 7,8 miljoen.

Uit een eerste scan is gebleken, dat er veelvuldig gebruik gemaakt is van de shortlist van effectieve beweegprogramma's. Wel blijkt dat bij nog lang niet alle projectvoorstellen de ouderen actief bij de opzet van het project betrokken worden. Het in gesprek gaan met de doelgroep is juist erg belangrijk binnen dit programma.

De ingediende aanvragen worden de komende maanden door de projectcommissie beoordeeld. De eerste toekenningen zullen medio juni 2015 worden gedaan. Voor deze call is maximaal € 1,15 miljoen beschikbaar. Nieuws over de honorering is te volgen via de RSS-feed en het Twitter account van Nuts Ohra.

Terug naar overzicht