Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
23

Nieuwe openstelling voor OP ZUID call 1B2 ‘Valorisatievermogen MKB-ondernemingen’ aangekondigd

Onder voorbehoud van het uiteindelijk advies van het Comité van Toezicht en het besluit van GS-Managementautoriteit zal op 1 juni 2018 de call 1B2 Valorisatievermogen MKB-ondernemingen worden opengesteld. Voor deze tender, onderdeel van het Europees Innovatieprogramma Zuid-Nederland (OP ZUID), is een budget van € 6.108.618 EFRO-subsidie beschikbaar. Voor deze call is geen cofinanciering vanuit de Zuid-Nederlandse provincies.

De Stuurgroep OP Zuid geeft aan het belangrijk te vinden dat projecten een goede onderbouwing van het proof of concept of het proof of principle opnemen in het projectplan. Er zal hierover een extra vraag worden toegevoegd in het format projectplan. Het uiteindelijke besluit en de publicatie van de regeling wordt medio april verwacht. 

 

OP ZUID is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland voor activiteiten die medegefinancierd worden uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Binnen dit programma zijn verschillende prioriteiten vastgesteld. De Regionale Innovatie Strategie voor Slimme Specialisatie (RIS3), waarin de doelstellingen van Europa zijn vertaald naar regionale maatschappelijke uitdagingen, ligt aan de basis van het OP ZUID. Voor het speerpunt innovatiebevordering focust het OP ZUID zich op crossovers tussen internationale topclusters onderling (high tech systems, chemie, agrofood) en met nationale topclusters met internationale potentie (life sciences & health, biobased, logistiek en maintenance). Voor het speerpunt koolstofarme energie ligt de nadruk op slimme uitrol.

Terug naar overzicht