Nieuws

mrt
23

Limburg maakt Nadere subsidieregels Film 2018-2019 bekend

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben de Nadere subsidieregels Film 2018-2019 bekendgemaakt. De regeling is bedoeld voor het stimuleren van filmproductie en een levendig filmklimaat in Nederlands Limburg. Er zijn subsidiemogelijkheden voor filmproducties en talentontwikkeling. Aanvragen kunnen in twee tranches worden ingediend.

De indientermijn voor 2018 is 1 augustus 2018 tot en met 1 oktober 2018. Aanvragen voor 2019 kunnen worden ingediend van 1 augustus 2019 tot en met 1 oktober 2019. Subsidieplafonds zijn nog niet bekend.

 

De beoordeling van de inzendingen vinden plaats volgens een tendersystematiek. Hierbij worden per criterium punten toegekend. De aanvragen met het hoogst aantal punten, worden als eerste gehonoreerd. Criteria zijn onder meer oorspronkelijkheid, talentontwikkeling, financiële haalbaarheid en distributie en Limburgse draaidagen (de opnames vinden voor minimaal 10% in Nederlands Limburg plaats). Aanvragers kunnen een extra punt ontvangen indien zijn voldoen aan de pré 'maatschappelijke relevantie'. Aanvragers kunnen een extra punt ontvangen indien zijn voldoen aan de pré 'maatschappelijke relevantie'.

 

Subsidie wordt geweigerd, indien het een pornografische productie betreft. Het project mag ook niet racistisch, discriminerend, beledigend, aanstootgevend, seksueel intimiderend of anderszins strijdig zijn met de wet. Commercials, videoclips, opdrachtfilms of (televisie) series zijn eveneens niet toegestaan.

Terug naar overzicht