Nieuws

mrt
23

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie publiceert nieuwe Open Oproep Werkperiode Beeld en Geluid

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft een nieuwe Open Oproep gepubliceerd. Samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid biedt het Fonds vier werkbeurzen voor makers met affiniteit op het gebied van audiovisueel werk, grafisch ontwerpers, animatoren en vormgevers, voor de periode van mei 2016 tot februari 2017 bij het Instituut voor Beeld en Geluid. Een motivatie en portfolio kunnen tot en met 12 april 2016 worden ingediend. Aan de beurs is een bedrag van 5.000 verbonden. 
 
De geselecteerde makers / ontwerpers worden in de gelegenheid gesteld nieuw werk te maken in reactie op-, of gebruik makend van de collectie van Beeld en Geluid. Ze krijgen ondersteuning van medewerkers van Beeld en Geluid en externe experts in hun onderzoek. Elke drie weken vindt er een plenaire sessie plaats waarvoor externe experts worden uitgenodigd hun kennis te delen. De externe experts die de deelnemers ondersteunen zijn:

Mieke Gerritzen - MOTI;
Arnout Hulskamp - Children of the Light;
Boris Debackere - V2_Instituut voor de instabiele media;
Dirk Vis;
Farah Rahman - AV-ontwerper;
Marloes de Vries - Showroom MAMA;
Julia van Mourik – The One Minutes.

Het traject wordt afgesloten met een publieke presentatie van de onderzoeken en eindresultaten. 
 
Om subsidie te ontvangen moet een maker ingeschreven zijn in het register van de Kamer van Koophandel. Is dat niet het geval, dan is het mogelijk om dit na de selectie alsnog te doen.

Terug naar overzicht