Nieuws

mrt
23

Niels Stensen Fellowship 2015 voor getalenteerde onderzoekers

Het Niels Stensen Fellowship is een postdoc stipendium dat jaarlijks wordt toegekend aan excellente, pas gepromoveerde onderzoekers om hen in staat te stellen onderzoek te doen aan een gerenommeerde buitenlandse universiteit of instelling. Om in aanmerking te komen voor een Niels Stensen Fellowship, moet een kandidaat worden voorgedragen door twee hoogleraren van een Nederlandse universiteit of onderzoeksinstelling. De voordrachten dienen uiterlijk 1 mei 2015 te zijn ontvangen.

Doel van het Niels Stensen Fellowship is de bevordering van de persoonlijke ontwikkeling van jonge, getalenteerde onderzoekers. Ook academici die op korte termijn promoveren, kunnen worden voorgedragen. De kandidaat dient maatschappelijk betrokken te zijn en toont dit aan in een essay over zijn of haar onderzoekswerk in relatie tot de samenleving.

Jaarlijks worden zeven stipendia toegekend. Het stipendium is bedoeld voor de kosten voor levensonderhoud en huisvesting, reiskosten en bijkomende kosten in het buitenland en dus niet voor het wetenschappelijk onderzoek zelf.

Terug naar overzicht