Nieuws

mrt
23

Inzenden voor Taalunie Toneelschrijfprijs weer mogelijk

Nieuwe toneelteksten, die in het seizoen 2014-2015 in première zijn gegaan, kunnen worden ingezonden voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2015. De prijs bedraagt € 10.000 en wordt uitgereikt aan de auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelwerk. De deadline voor inzending is 15 april 2015 voor teksten die voor 1 maart jl. in première zijn gegaan en 1 juni 2015 voor teksten die vanaf 1 maart jl. in première (zijn) (ge)gaan.

De Taalunie Toneelschrijfprijs heeft als doel de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneelwerk te stimuleren. Kinder- en jeugdtheater zijn nadrukkelijk inbegrepen. De prijs geeft een auteur de kans zijn of haar schrijverschap verder te ontwikkelen.

Uitsluitend teksten die in de periode tussen 1 juli 2014 en 1 juli 2015 voor het eerst zijn opgevoerd, komen voor deelname in aanmerking. Readings zijn uitgesloten van deelname. De op de toneeltekst gebaseerde voorstelling dient minimaal 5 keer in het openbaar gespeeld te zijn door een professioneel gezelschap c.q.. producent. Uitgesloten zijn vertalingen, adaptaties, teksten voor cabaret en musical, muziek- en poppentheater en libretti.

Terug naar overzicht