Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
23

SPUK mobiliteitspakketten NOVEX-woningbouwlocaties gepubliceerd

Doel van de regeling is om gemeenten en openbare lichamen in staat te stellen mobiliteitsmaatregelen te realiseren zodat op de zeventien grootschalige NOVEX-woningbouwlocaties woningbouw kan plaatsvinden. Voor de regeling is € 1.049.060.000 beschikbaar.

De grootschalige NOVEX-woningbouwlocaties zijn Amsterdam Havenstad, MRA-West, MRA-Oost, Rotterdam Oostflank, Den Haag CID-Binckhorst, Oude Lijn Leiden-Dordrecht, Utrecht Groot Merwede, Eindhoven Internationale knoop XL, de Brabantse stedenrij, Groningen Suikerunieterrein, Groningen Stadshavens, Foodvalley, Arnhem Spoorzone Oost, Nijmegen Stationsgebied, Nijmegen Kanaalzone, Zwolle Spoorzone en Amersfoort Spoor- en A1-zone.

Een specifieke uitkering kan worden aangevraagd door een gemeente of een openbaar lichaam, genoemd in de bijlage bij de regeling.

Een specifieke uitkering kan worden aangevraagd voor de realisatie van mobiliteitsmaatregelen, genoemd in de bijlage bij de regeling, bij een woningbouwlocatie genoemd in de bijlage.

Het bedrag van de specifieke uitkering vermeerderd met de compensabele btw-component is ten hoogste het in de bijlage bij die woningbouwlocatie genoemde maximale bedrag op basis van prijspeil 2022.

De regeling treedt op 24 februari 2024 in werking. Aanvragen kunnen tot uiterlijk twee maanden na het tijdstip van inwerkingtreding van de regeling worden ingediend bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Terug naar overzicht