Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
23

SCI zoekt naar opnieuw 'frisse perspectieven' voor actuele crises

Met de oproep ondersteunt het fonds makers in het bieden van nieuwe perspectieven op sociale, economische, politieke en economische vraagstukken. Het fonds stimuleert daarbij sectoroverstijgende samenwerkingen waarin makers, ontwerpers en architecten samen met andere organisaties tot nieuwe en verrassende benaderingen kunnen komen.

Ontwerpers, architecten, makers en beschouwers die ten minste drie jaar hun eigen praktijk voeren binnen de disciplines vormgeving, digitale cultuur of architectuur kunnen een aanvraag indienen. Collectieven en duo’s zijn ook welkom. Ten minste één van de samenwerkingspartners heeft aantoonbaar kennis op het thema dat centraal staat in het voorstel en is werkzaam in een ander vakgebied dan de ontwerper. Denk aan partners zoals platforms, labs, collectieven, kennisinstellingen, archieven en/of andersoortige maatschappelijke organisaties. Samenwerkingen met de publieke sector zijn ook mogelijk.

De oproep is gericht op samenwerkingen, waarin gezamenlijk wordt gewerkt aan een nieuwe benadering van een maatschappelijke opgave. Afhankelijk van het vraagstuk kan het project verschillende vormen aannemen, zoals een activatie, programmering, publicatie, dienst of product. De oproep bestaat uit twee fasen:

  • fase 1: deze fase kan gebruikt worden om de mogelijkheden van een project te onderzoeken;
  • fase 2: deze fase kan gebruikt worden voor het vervolg van het vooronderzoek en/of experiment uit fase 1, ofwel de uitvoering van het project.

In fase 1 kunnen tien voorstellen van € 10.000 worden ondersteund. De looptijd van een project in fase 1 is maximaal vijf maanden. In fase 2 kunnen vijf voorstellen van € 40.000 worden ondersteund. De looptijd van een project in fase 2 is maximaal twaalf maanden.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 22 april 2024.

Terug naar overzicht