Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
23

Dutch Trade and Investment Fund gaat door

Daarom worden de beleidsregels, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2024, opnieuw vastgesteld. Het beschikbare budget en de beleidsregels zijn ongewijzigd, met uitzondering van de vervanging van een verwijzing van de oude naar de meest recente de-minimisverordening.

De beleidsregels worden in 2025/2026 worden geëvalueerd. Om in te kunnen spelen op de uitkomsten van de evaluatie is de vervaldatum gesteld op 1 januari 2027.

Over het Dutch Trade and Investment Fund
Het doel van het Dutch Trade and Investment Fund is het stimuleren van investeringen in DTIF-landen door ondernemingen, door middel van het verstrekken van financiering. Het fonds beoogt de optimalisering van het publieke financieringsinstrumentarium, ofwel, het faciliteren van toegang tot financiering voor ondernemingen ten behoeve van directe buitenlandse investeringen en/of exporteren, met als uitgangspunt het leveren van een bijdrage aan werkgelegenheid en duurzame economische groei in Nederland.

Het DTIF geldt voor investeringen in alle landen met uitzondering van Nederland en de landen op de landenlijst van het Dutch Good Growth Fund (DGGF). De Caribische landen van het Koninkrijk, evenals Bonaire, Sint Eustatius en Saba gelden wel als DTIF-land.

Het DTIF bestaat uit:

  • DTIF onderdeel 1: financiering van activiteiten van ondernemingen/investeringsfondsen die investeringen willen doen in DTIF-landen;
  • DTIF onderdeel 2: financiering van ondernemingen/investeringsfondsen die willen exporteren naar DTIF-landen.

Terug naar overzicht