Nieuws

feb
23

Stimuleringsfonds Creative Industrie steunt zestien partijen op Texaans festival

Het Stimuleringsfonds Creative Industrie schreef vorig jaar een Open Oproep uit voor deelname aan het South by Southwest-festival (SXSW) 2015 in Austin, Texas. Makers uit de e-cultuur, film- en game-industrie konden een voorstel indienen, dat gericht is op een van de programmaonderdelen. Het Stimuleringsfonds heeft nu een overzicht gepubliceerd van zestien Nederlandse partijen, die zij ondersteunt bij de presentatie van hun projecten, producten en ideeŽn op het festival.

Het SXSW wordt beschouwd als een van de belangrijkste festivals ter wereld op het gebied van technologie, film en muziek. De geselecteerde partijen presenteren zich in het Interactive Programma, de Game Expo, Film & Digital Domain en Award competities. De projecten onderscheiden zich door een eigenzinnige insteek en een sterk design. Gezamenlijk tonen zij de veelzijdigheid van de Nederlandse creatieve industrie op het gebied van technologische innovatie, games, design, wearables, film en transmedia storytelling.

Zie hier voor het overzicht van de gehonoreerde voorstellen. Deze ontvangen subsidie op basis van de Deelregeling Internationalisering.

Terug naar overzicht