Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
23

Twee openstellingen Social Sustainability Fund in 2024

Het doel van dit subsidieprogramma is om sociale duurzaamheid in internationale waardeketens te bevorderen met als focus de volgende drie sociale thema’s: verbetering van arbeidsomstandigheden, verbetering van lonen en inkomens van arbeiders of kleine toeleveranciers en bestrijding van kinderarbeid. Het programma, dat ook bekendstaat als het Social Sustainability Fund (SSF), valt onder de Subsidieregeling ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (SMINBUZA).

Het subsidieprogramma richt zich met name op samenwerkingsverbanden van lokale en internationale ondernemingen in de zogeheten risicosectoren, zoals landbouw (primaire productie of verwerking), kleding en textiel, mijnbouw (mineralen, natuursteen), of eventueel andere sectoren als kan worden onderbouwd dat er in die sector significante sociale risico’s spelen.

Het samenwerkingsverband moet bestaan uit in elk geval één onderneming, één lokale onderneming (dit kan ook een coöperatie zijn), één maatschappelijke organisatie én één lokale maatschappelijke organisatie (het vereiste van een lokale maatschappelijke organisatie is niet van toepassing als de andere deelnemende maatschappelijke organisatie beschikt over voldoende kennis van de lokale context en over een lokaal netwerk). De rol van penvoerder wordt vervuld door een onderneming die deel uitmaakt van de desbetreffende keten of een maatschappelijke organisatie, in beide gevallen met een statutaire zetel in Nederland of een statutaire zetel in het buitenland en een vestiging of vaste inrichting in Nederland.

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet de aanvraag betrekking hebben op een project bestaande uit een fase A (een lokaal impactonderzoek en het opstellen van een actieplan) en een fase B (de implementatie van het actieplan. De subsidie bedraagt per aanvraag maximaal 70% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 500.000.

In 2024 kunnen aanvragen naar verwachting worden ingediend van 19 februari 2024 tot en met 15 april 2024 en van 12 augustus 2024 tot en met 7 oktober 2024.

Terug naar overzicht