Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
23

Steun voor ontzorgingsprogramma's verduurzaming

Een specifieke uitkering kan alleen worden aangevraagd door provincies, en wel voor de volgende onderdelen van de regeling:

  • Ontzorgingsprogramma verduurzaming kleine en micro mkb-ondernemingen. Hierbij gaat het om activiteiten die een kleine en micro mkb-onderneming ontzorgen bij de verduurzaming van de processen van de onderneming of haar bedrijfsmatig vastgoed;
  • Ontzorgingsprogramma verduurzaming bedrijventerreinen. Hierbij gaat het om activiteiten ter ontzorging van eigenaren of huurders van bedrijfsmatig vastgoed bij het opzetten en verbeteren van de organisatiegraad op een bedrijventerrein ten behoeve van de verduurzaming ervan.

In totaal is er voor de regeling € 45.884.420 beschikbaar. Hiervan is € 23.664.420 bedoeld voor het Ontzorgingsprogramma verduurzaming kleine en micro mkb-ondernemingen en € 22.220.000 voor het Ontzorgingsprogramma verduurzaming bedrijventerreinen.

De specifieke uitkering bedraagt ten hoogste het per provincie genoemde bedrag in bijlage I (Ontzorgingsprogramma verduurzaming kleine en micro mkb-ondernemingen) en bijlage II (Ontzorgingsprogramma verduurzaming bedrijventerreinen) bij de regeling, verminderd met het bedrag aan compensabele BTW.

Aanvragen voor beide onderdelen kunnen van 15 februari 2024 (vanaf 12.00 uur) tot en met 15 maart 2024 (tot 12.00 uur), dan wel tot en met de dag waarop het subsidieplafond wordt bereikt, worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Terug naar overzicht