Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
23

Derde oproep Interreg Europe in maart 2024 open

Het exacte budget voor de oproep zal later nog bekend worden gemaakt.

Zie ook: https://www.interregeurope.eu/next-call-for-projects

Over het programma
Het doel van het programma is het stimuleren van interregionale Europese samenwerking, die is gericht op de verbetering van beleidsinstrumenten voor regionale ontwikkeling. Interreg Europe richt zich daarbij primair op beleidsmakers, maar staat ook open voor andere partijen als regionale overheden, kennisinstellingen, non-profitinstellingen, ontwikkelingsmaatschappijen en private partijen zonder winstoogmerk.

Ondersteuning is beschikbaar voor interregionale projecten en platforms voor regionale of lokale overheden en andere partners. Hierop wisselen ze praktijkvoorbeelden en ideeën uit om hun beleidsinstrument(en) te verbeteren. Te ondersteunen projecten moeten partners omvatten uit ten minste drie verschillende landen, waarvan ten minste twee partners uit verschillende EU-lidstaten afkomstig zijn.

De EFRO-bijdrage is 80% (overheidsinstanties en publiekrechtelijke instellingen uit EU-lidstaten) of 70% (particuliere non-profitorganisaties uit EU-lidstaten) van de subsidiabele kosten. Partners uit Noorwegen en Zwitserland komen niet in aanmerking voor EFRO-steun, maar kunnen medefinanciering ontvangen uit hun nationale fondsen.

Terug naar overzicht