Nieuws

jan
23

Mondriaan Fonds honoreert plannen opdrachtgevers en kunstenaars

Het Mondriaan heeft onlangs een financiŽle bijdrage verleend aan vijf aanvragen binnen de regeling 'Werkbijdrage Bewezen Talent + Opdrachtgever'. Instellingen en andere opdrachtgevers kunnen binnen deze regeling een aanvraag doen voor een langdurige samenwerking met een ervaren kunstenaar. Vanuit de regeling 'Bijdrage Opdrachtgeverschap' zijn recent 14 projecten gehonoreerd waarbij opdrachtgevers samenwerken met in totaal 30 beeldend kunstenaars.

Voor een 'Werkbijdrage Bewezen Talent + Opdrachtgever' werden deze keer plannen van een TBS-kliniek, een dansgezelschap, 2 presentatie-instellingen en 1 museum gehonoreerd. Zie hier voor projecten die recent vanuit deze regeling zijn gehonoreerd. De eerstvolgende deadline voor deze regeling is 27 februari 2015.

De geselecteerde opdrachtgevers vanuit de 'Bijdrage Opdrachtgeverschap' vormen een over het land verspreid en uiteenlopend gezelschap van musea, presentatie-instellingen, gemeentes, een recreatiepark en een paleis. Nieuw is dat ook twee opdrachten in het Caribisch deel van Nederland worden ondersteund. Zie hier voor de projecten die recent vanuit deze regeling zijn gehonoreerd. Een Bijdrage Opdrachtgeverschap is gericht op publieke én private opdrachtgevers die openbaar toegankelijke beeldende kunstprojecten willen realiseren. Ook voor deze regeling is de eerstvolgende deadline 27 februari 2015.

Terug naar overzicht