Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
22

Twee nieuwe subsidieregelingen waterschap Aa en Maas

Regeling Biodiversiteit
Doel van deze nieuwe regeling is het stimuleren van het aanschaffen van landschapselementen die bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit in het werkgebied van het waterschap.

Subsidie kan worden aangevraagd door natuurlijke personen, privaatrechtelijke rechtspersonen of samenwerkingsverbanden (combinaties van privaatrechtelijke rechtspersoon en/of natuurlijke personen).

Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten de landschapselementen in het werkgebied in het landschap geplaatst worden, zichtbaar zijn voor anderen én (wanneer het flora betreft) moeten de planten voorkomen op de inheemse soorten-lijst van Brabants Landschap.

Per aanvraag bedraagt de hoogte van de subsidie 50% van de gemaakte subsidiabele kosten tot een maximum van € 10.000.

Aanvragen kunnen vanaf 1 januari 2024 doorlopend worden ingediend bij het waterschap Aa en Maas en worden behandeld in volgorde van ontvangst. Het subsidieplafond voor 2024 is nog niet bekendgemaakt.

Regeling Recreatie en Educatie
Doel van deze nieuwe regeling is het stimuleren van activiteiten op het gebied van recreatie en/of educatie die een bijdrage leveren aan het realiseren van ambities en opgaven zoals beschreven in het Waterbeheerplan, en in ieder geval bijdragen aan het vergroten van de waterbeleving en/of het waterbewustzijn.

Subsidie kan worden aangevraagd door natuurlijke personen, rechtspersonen of samenwerkingsverbanden (combinaties van rechtspersonen en/of natuurlijke personen).

De subsidie bedraagt 70% van de subsidiabele kosten, met een maximum subsidiebedrag van € 15.000 per activiteit.

Aanvragen kunnen vanaf 1 januari 2024 doorlopend worden ingediend bij het waterschap Aa en Maas en worden behandeld in volgorde van ontvangst. Het subsidieplafond voor 2024 is eveneens nog niet gepubliceerd.

Terug naar overzicht