Nieuws

okt
22

Open Oproep voor ontwerpers: Salone del Mobile 2019

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft een nieuwe Open Oproep uitgeschreven voor de Salone del Mobile 2019 in Milaan. Dit is een van de belangrijkste internationale beurzen voor meubel- en productontwerp. Nederlandse ontwerpers kunnen tot en met 21 november 2018 een voorstel indienen voor een presentatie. Het budget voor de oproep bedraagt maximaal € 75.000.

Er kan een individuele presentatie aangevraagd worden, maar de voorkeur gaat uit naar voorstellen waarin bijzondere samenwerkingsvormen worden aangegaan of die gericht zijn op een groepspresentatie. Voor groepspresentaties kan een bedrag van maximaal € 10.000 per voorstel worden aangevraagd. Voor een presentatie waarbij een of twee ontwerpers/ontwerpstudio’s betrokken zijn, is de bijdrage ten hoogste € 5.000.

 

Het fonds wil de excellente kwaliteit van de Nederlandse ontwerpsector in Milaan te presenteren en de internationale reputatie van de Nederlandse creatieve industrie te versterken. Daarnaast heeft de ondersteuning als doel opgedane kennis en ervaringen te delen en relevante internationale relaties tussen partijen op te bouwen en te onderhouden. Het fonds maakt een selectie van voorstellen waarin de presentatie zich weet te onderscheiden in artistieke kwaliteit, presentatievorm en strategie.

 

De subsidies worden verstrekt uit de aanvullende middelen van het ministerie van OCW voor Internationalisering tentoonstellingen/presentaties.

Terug naar overzicht