Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
22

Zuid-Holland: steun voor opvangen recreatiedrukte door corona

De provincie Zuid-Holland heeft een nieuwe openstelling in het kader van de Subsidieregeling Groen Zuid-Holland 2016 (GROENZH16) gepubliceerd.

Het betreft een openstelling van paragraaf 11 (kwaliteitsimpuls en participatie ten aanzien van de beweegvriendelijke leefomgeving, bestaande groengebieden en het recreatieve routenetwerk). Concreet gaat het om het 'Openstellingsbesluit subsidie opvangen toegenomen recreatiedrukte vanwege corona in groengebieden in Zuid-Holland 2022'.

Subsidie kan worden verstrekt voor:

  • maatregelen om een knelpunt door toename van recreanten weg te nemen in gebieden;
  • maatregelen om spreiding van recreanten in een gebied te stimuleren;
  • voorlichting en communicatie aan de (nieuwe) recreant.


Subsidie wordt uitsluitend verstrekt aan publiekrechtelijke en privaatrechtelijke rechtspersonen, die eigenaar/pachter zijn van een openbaar toegankelijk natuur- of recreatiegebied met een omvang van minimaal 100 ha. Per aanvrager wordt één aanvraag in behandeling genomen. Deze aanvraag mag meerdere gebieden bevatten.

De hoogte van de subsidie bedraagt 75% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 50.000. Subsidies van minder dan € 10.000 worden niet verstrekt.

Aanvragen kunnen worden ingediend van 22 september 2021 tot en met 1 november 2021. Het plafond voor deze openstelling bedraagt € 385.000.

Terug naar overzicht