Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
22

Opnieuw specifieke uitkering voor huisvesting aandachtsgroepen

De Regeling specifieke uitkering tweede tranche voor huisvesting aandachtsgroepen (HAG) is gepubliceerd. Doel van deze regeling is het stimuleren van de bouw van passende woonruimte en verblijfsruimte voor aandachtsgroepen via gemeenten.

Onder aandachtsgroepen worden verstaan: dak- en thuisloze mensen, arbeidsmigranten, studenten, statushouders, woonwagenbewoners en overige spoedzoekers. Voor de regeling is een budget van € 31 miljoen beschikbaar.

Subsidie wordt verstrekt aan gemeenten. De specifieke uitkering kan worden verstrekt voor een project dat tot doel heeft het realiseren van woonruimten of verblijfsruimten die aan de bestaande voorraad woonruimten en verblijfsruimten worden toegevoegd en die gedurende minimaal tien jaar na voltooiing geheel of gedeeltelijk voor aandachtsgroepen bestemd zijn.

De specifieke uitkering bedraagt maximaal € 5000 per te realiseren woonruimte en maximaal € 2500 per te realiseren verblijfsruimte. Per gemeente kan in totaal maximaal een bedrag van € 1 miljoen wordt verstrekt.

Aanvragen kunnen van 28 oktober 2021 tot en met 25 november 2021 worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Terug naar overzicht