Nieuws

sep
22

Open Oproepen voor Architectuur Biënnale Venetië 2018

Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie gaan samenwerken aan het ondersteunen van ontwerpers en het bevorderen van kennis op het vlak van architectuur voor, tijdens en na de 16e Internationale Architectuurtentoonstelling van La Biennale di Venezia. De architectuurbiënnale vindt plaats van 24 mei tot en met 30 november 2018. Er zijn drie Open Oproepen, namelijk #1 Parallelprogramma van het Nederlandse paviljoen, #2 Ontwikkelbudget en #3 Presentatiebudget.

De deadline voor de oproepen #1 en #2 is 8 november 2017. Oproep #3 zal in februari 2018 worden gelanceerd. Projecten die gehonoreerd zijn binnen de oproepen #1 of #2, komen niet in aanmerking voor Open Oproep #3. Aanvragen voor alle drie de oproepen kunnen worden ingediend door onderzoekers en ontwerpers die werkzaam zijn op het vlak van architectuur. 

  • Open Oproep Architectuur Biënnale Venetië #1 is gelanceerd voor deelname aan het publieke parallelprogramma van het Nederlandse paviljoen. Voorstellen die stilstaan bij en inspelen op het thema van het Nederlandse paviljoen: WORK, BODY, LEISURE komen in aanmerking voor een bijdrage. De geselecteerde projecten zullen onderdeel vormen van het parallelprogramma;
  • Open Oproep Architectuur Biennale Venetië #2 is gelanceerd voor de ontwikkeling van Nederlandse initiatieven en projecten op de hoofdlocaties van de architectuurbiënnale, waaronder de Arsenale en de Giardini. Voorstellen kunnen worden ingediend voor projecten die stilstaan bij en inspelen op FREESPACE, het centrale thema van de architectuurbiënnale van Venetië 2018;
  • Open Oproep Architectuur Biennale Venetië #3 wordt in februari 2018 gelanceerd voor de presentatie van projecten op een van de hoofdlocaties van de architectuurbiënnale van Venetië in 2018. Deze oproep biedt deelnemers een presentatiebudget voor voorstellen die stilstaan bij en inspelen op het centrale thema FREESPACE. 

Voor oproep #1 en #2 is er een budget van elk maximaal € 50.000 beschikbaar, voor de derde oproep is dit ten hoogste € 25.000. De bijdrage voor oproep #1 en #2 is voor elk de bijdrage maximaal € 25.000, voor oproep #3 is dit maximaal € 2.500. Subsidies worden verstrekt op basis van de Deelregeling Architectuur.

Terug naar overzicht