Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
22

Openstelling scholingsmaatregelen voor zorginstellingen Rijnmond

Zorginstellingen in Rotterdam-Rijnmond kunnen tot en met 17 oktober a.s. (alsnog) een beroep doen op het regionale sectorplan voor de zorg. Het beschikbare budget voor nieuwe aanvragen bedraagt in totaal € 641.237. In totaal heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid € 4,7 miljoen beschikbaar gesteld voor de uitvoering van dit plan, dat zich focust op scholingsactiviteiten.

Dit zorgplan wordt uitgevoerd door de Rotterdamse Zorg. Alle zorg- en welzijnsinstellingen in de arbeidsmarktregio Rijnmond kunnen een aanvraag doen voor de scholing van hun medewerkers. De regio beslaat de volgende gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Binnenmaas, Brielle, Capelle aan den IJssel, Cromstrijen, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Korendijk, Krimpen aan den IJssel, Maassluis, Oud-Beijerland, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Strijen, Vlaardingen en Westvoorne.

De volgende scholingsactiviteiten komen in aanmerking voor subsidiëring (voor het resterende budget van € 641.237):
• 250 competentiescans;
• 800 trainingsprogramma’s;
• 138 bijscholingsprogramma’s;
• 4 opleidingsprogramma’s;
• 16 HBO-opscholingstrajecten.

Instellingen kunnen alleen aanspraak maken op subsidie indien er nog voldoende middelen beschikbaar zijn voor de maatregel waarvoor subsidie wordt aangevraagd. Voor meer informatie kunt u terecht bij Arnold Roggeveen, projectleider: arnold.roggeveen@drz-projecten.nl of 06-20545780.

Terug naar overzicht