Nieuws

sep
22

Openstelling scholingsmaatregelen voor zorginstellingen Rijnmond

Zorginstellingen in Rotterdam-Rijnmond kunnen tot en met 17 oktober a.s. (alsnog) een beroep doen op het regionale sectorplan voor de zorg. Het beschikbare budget voor nieuwe aanvragen bedraagt in totaal 641.237. In totaal heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 4,7 miljoen beschikbaar gesteld voor de uitvoering van dit plan, dat zich focust op scholingsactiviteiten.

Dit zorgplan wordt uitgevoerd door de Rotterdamse Zorg. Alle zorg- en welzijnsinstellingen in de arbeidsmarktregio Rijnmond kunnen een aanvraag doen voor de scholing van hun medewerkers. De regio beslaat de volgende gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Binnenmaas, Brielle, Capelle aan den IJssel, Cromstrijen, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Korendijk, Krimpen aan den IJssel, Maassluis, Oud-Beijerland, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Strijen, Vlaardingen en Westvoorne.

De volgende scholingsactiviteiten komen in aanmerking voor subsidiëring (voor het resterende budget van € 641.237):
• 250 competentiescans;
• 800 trainingsprogramma’s;
• 138 bijscholingsprogramma’s;
• 4 opleidingsprogramma’s;
• 16 HBO-opscholingstrajecten.

Instellingen kunnen alleen aanspraak maken op subsidie indien er nog voldoende middelen beschikbaar zijn voor de maatregel waarvoor subsidie wordt aangevraagd. Voor meer informatie kunt u terecht bij Arnold Roggeveen, projectleider: arnold.roggeveen@drz-projecten.nl of 06-20545780.

Terug naar overzicht