Nieuws

sep
22

Europa: Erasmus bevordert arbeidskansen

Afgestudeerden met internationale ervaring doen het erg goed op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een grootschalige studie van het uitwisselingsprogramma Erasmus, zo meldt de Europese Commissie. Met internationale ervaring loopt een afgestudeerde de helft minder risico op langdurige werkloosheid in vergelijking met degenen die niet in het buitenland hebben gestudeerd of een opleiding hebben gevolgd, en vijf jaar na het afstuderen is de werkloosheid onder deze groep 23% lager.

De door onafhankelijke deskundigen uitgevoerde studie is de grootste over dit onderwerp en heeft feedback gekregen van bijna 80.000 respondenten, waaronder studenten en bedrijven. Een overzicht van de belangrijkste bevindingen is hier te vinden.

Erasmus+, het nieuwe programma voor onderwijs, opleiding, jongeren en sport, is in januari 2014 van start gegaan. Voor de komende zeven jaar is voor het programma in de hele Europese Unie in totaal bijna € 15 miljard uitgetrokken, dat wil zeggen 40% meer dan in de vorige programmaperiode. Informatie over Erasmus+ is hier te vinden, zoals de call 2014.

Terug naar overzicht