Nieuws

aug
22

Meer dan 4 miljoen Europese subsidie verstrekt voor Nederlandse audiovisuele en culturele sector

Op 1 januari 2014 ging het Creative Europe programma van start, met als doel versterking van de concurrentiepositie van de Europese cultuur-, film-, televisie- en game-industrie. In het eerste halfjaar werd door Nederland al meer dan 4 miljoen subsidie uit het programma gehaald.

Zo ontvangt Nederland vanuit het subprogramma cultuur 10% van het totale budget voor kleine en grootschalige samenwerkingsprojecten. In de categorie kleinschalige samenwerkingsprojecten werd aan vier Nederlandse organisaties als hoofdaanvrager (Waag Society, BAK, het Nederlands Symfonieorkest en Culminating Phase) in totaal € 1.195.455 verstrekt. Van de aanvragen voor grootschalige samenwerkingsprojecten werd de Nederlandse organisatie If I Can't Dance I Don't Want To Be Part Of Your Revolution als hoofdaanvrager geselecteerd met zes partners voor het project ‘Corpus European Network for Performance Practice’ voor een bedrag van € 612.299.

Binnen de programmalijn Europese Netwerken ontvangt het Europese netwerk Europa Nostra voor het project ‘Mainstreaming Heritage’ € 250.000. Voor dit onderdeel werden in totaal 22 Europese aanvragen gehonoreerd.

Vanuit het subprogramma MEDIA wordt onder meer € 980.833 uitgekeerd aan Nederlandse producenten, voor de ontwikkeling van audiovisuele projecten, die bestemd zijn voor de Europese en internationale markt. Het IDFA Bertha Fonds en het HBF+ Europe ontvangen daarnaast beiden € 300.000.

Cinekid komt naast Steun voor Audience Development en Filmmarkten, ook in aanmerking voor Steun voor Festivals. Het film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor kinderen ontvangt een bijdrage van € 35.000 voor de promotie en vertoning van Europese films en voor de organisatie van evenementen gericht op filmwijsheid en publieksbereik.

Terug naar overzicht