Nieuws

jul
22

Regeling missievouchers gepubliceerd voor internationaal ondernemen door MKB'ers

Vanaf 15 augustus a.s. kunnen MKB-ondernemingen een aanvraag indienen voor de subsidieregeling missievouchers. Op grond van deze regeling komen MKB-ondernemingen, die deelnemen aan handelsmissies of collectieve beursinzendingen, in aanmerking voor een voucher ter vergoeding van een deel van de daarmee gemoeide deelnemersbijdrage. De waarde van de voucher bedraagt 1.500. De organisator van de missie of beurs kan deze ter verzilvering aanbieden aan RVO.nl.

In 2014 zijn 600 missievouchers beschikbaar. Plafonds voor de tijdvakken na 2014 zullen worden gepubliceerd in de Staatscourant. De vouchers kunnen worden gebruikt voor een collectieve activiteit, te weten handelsmissies en collectieve beursinzendingen. Als handelsmissie geldt een georganiseerde, meerdaagse reis met meerdere Nederlandse bedrijven naar een buitenlandse markt met individuele en collectieve programmaonderdelen. Een collectieve beursinzending moet eruit bestaan dat Nederlandse bedrijven met individuele stands binnen een collectieve inzending deelnemen aan een buitenlandse vakbeurs.

Collectieve activiteiten die worden georganiseerd in opdracht van de overheid komen niet in aanmerking. Bovendien moet de activiteit zijn vermeld in http://www.internationaalondernemen.nl/agenda. Per kalenderjaar kan niet meer dan één missievoucher aan dezelfde MKB-onderneming worden verstrekt. De collectieve activiteit moet in de eerstvolgende twaalf maanden zal plaatsvinden, waarbij geldt dat een voucher dient te worden aangevraagd voordat de collectieve activiteit plaatsvindt.

Terug naar overzicht