Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
22

Regionale zorgondernemers ontwikkelen ParkinsonNext

Een samenwerkingsverband tussen vijf MKB-ers, een grootbedrijf en twee kennisinstellingen ontvangt circa € 2 miljoen subsidie voor de ontwikkeling van Parkinson Next: een nieuwe generatie digitale (zelf)zorgproducten voor Parkinsonpatiënten. Door patiënten deze producten te laten gebruiken, kunnen zij uiteindelijk langer thuis blijven wonen, waardoor de zorgkosten aanzienlijk verminderen. De regio Gelderland is een pilot met ParkinsonNext gestart. Van hieruit zal het (inter)nationaal worden ingezet. Als de introductie succesvol blijkt, volgt een uitrol voor andere takken van de zorgmarkt, zoals Alzheimer, COPD en MS.
Het project kan uiteindelijk zorgen voor ca. 40 fte werkgelegenheid in Oost-Nederland. De ontwikkeling van ParkinsonNeXt wordt in nauwe samenwerking gedaan met ParkinsonNet: regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson of op Parkinson lijkende aandoeningen.

Het ontwikkelen van deze producten sluit aan bij de ambities van de beide provincies om Topsectoren en Innovaties te versterken in de regio Oost Nederland. En om door business development, het economisch en maatschappelijke rendement van de hightech industrie te verhogen. Voor de ontwikkeling ontvangen de zorgondernemers € 1.092.895 subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), een provinciale bijdrage van € 500.000 en een rijksbijdrage van € 400.000. Het samenwerkingsverband bestaat uit: Radboud Universiteit en Universitair Medisch Centrum St Radboud (beiden Nijmegen), Topicus Zorg BV (Deventer), Zorg Invest BV (Schalkhaar), de Praktijk Index BV (Bilthoven), Focus Cura Zorginnovatie B.V. (Driebergen-Rijsenburg en Monpellier Venture Ltd. (Helmond).

Terug naar overzicht