Nieuws

jun
22

Matthijs Vermeulenprijs 2017 voor Kate Moore

De Matthijs Vermeulenprijs 2017 is toegekend aan Kate Moore voor haar werk The Dam. Kate Moore is een Nederlands-Australisch componist, performer en geluidskunstenaar. Ze creƫert akoestische en elektro-akoestische werelden van geluid en schrijft zowel voor kamermuziek bezetting als orkestrale werken. Daarnaast bouwt ze haar eigen instrumenten, geluidssculpturen en geluidsinstallaties.

The Dam is oorspronkelijk geschreven in opdracht van The Canberra International Music Festival, Australië in 2015. In 2017 heeft het Engelse ensemble Icebraker Moore de opdracht gegeven de compositie te herschrijven. Moore ontvangt de prijs op 2 december 2017 tijdens het Haagse festival Dag in de Branding. 

 

De Matthijs Vermeulen Prijs is een Nederlandse compositieprijs, vernoemd naar de in 1967 overleden symfonisch componist Matthijs Vermeulen. De prijs wordt elke twee jaar beschikbaar gesteld door het Fonds Podiumkunsten aan een Nederlands componist, die naar het oordeel van een jury een bijzonder werk heeft gecomponeerd op het terrein van de hedendaagse muziek.

Terug naar overzicht