Nieuws

jun
22

Winnaars Energy Challenges Groningen bekend

Basisschool De Baldakijn en middelbare school Ubbo Emmius, beiden uit Stadskanaal, zijn de winnaars van de Energy Challenges Groningen. Bij de Energy Challenges worden leerlingen van verschillende scholen uitgedaagd om slim met energie om te gaan. Het doel is om de kennis over energie onder leerlingen te vergroten en schoolgebouwen energiezuiniger te maken.

De Baldakijn werd tot winnaar uitgeroepen, omdat de leerlingen er een week lang zonder elektriciteit les hebben gevolgd. Zo werden de klaslokalen niet verlicht en werd er ook geen gebruik van computers gemaakt. De leerlingen van Ubbo Emmius ontwikkelden een speciaal apparaat voor het opladen van de mobiele telefoon op de fiets.
Energy Challenges wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen. Scholen die meedoen realiseren een gemiddelde besparing van 15% op de energierekening. De helft van de besparing storten ze in een fonds. Hieruit worden de directe kosten voor de Energy Challenges betaald. De editie 2014-2015 is begroot op ruim € 208.000. Hiervan is € 75.000 afkomstig van de provincie.

Terug naar overzicht