Nieuws

jun
22

Ook dit jaar ondersteuning van sociale initiatieven mogelijk via Burendag

Zowel buurtorganisaties als particulieren kunnen ook dit jaar weer een aanvraag indienen voor financiŽle ondersteuning voor Burendag. De aanvraagperiode is 22 juni geopend. Dit jaar is het mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds voor een Burendag-activiteit op 25, 26 of 27 september 2015. Per aanvraag wordt maximaal Ä 450 verstrekt. Aanvragen voor financiŽle ondersteuning kunnen worden ingediend tot 1 september 2015, tenminste zolang er budget voorradig is.

Burendag is één van de projecten van het Oranje Fonds en wordt georganiseerd in samenwerking met Douwe Egberts. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag wil zij mensen dichter bij elkaar brengen.

Voor een aanvraag voor financiële ondersteuning voor Burendag gelden verschillende voorwaarden voor buurtorganisaties en particulieren. Voor beiden geldt dat een activiteit in de buurt, met de buurt en voor de buurt wordt uitgevoerd. De Burendag-activiteit moet bestaan uit meer dan ‘gezellig samenzijn’. Het is de bedoeling dat met de buurt iets opgeknapt of uitgevoerd wordt voor de buurt. Het Oranje Fonds geeft een bijdrage voor materiaalkosten (zoals verf, hout, struiken) of voor goederen die lang in de buurt gebruikt kunnen worden, zoals een buitenbank, een speeltoestel of een partytent. Indien een buurtorganisatie de aanvraag indient, moet deze als stichting of vereniging ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Terug naar overzicht