Nieuws

jun
22

KWF Datamanagement voor klinische studies - tweede indiening 2015 (Ä 552.300)

Bij KWF Kankerbestrijding kunnen tot en met 22 september 2015 projectvoorstellen worden ingediend voor de oproep Datamanagement voor klinische studies. De subsidie bedraagt maximaal Ä 552.300 per studie. KWF stelt meerjaarlijks een bedrag beschikbaar ter ondersteuning van het datamanagement voor oncologisch klinisch toegepast onderzoek in Nederland. Het onderzoek moet zich richten op de ontwikkeling van nieuwe en/of verbetering van bestaande behandelingsmogelijkheden voor de patiŽnt met kanker.

Behalve voor datamanagement kan subsidie worden aangevraagd voor de bijdrage van de trialbureaus aan de coördinatie van de studies en is er de mogelijkheid om aanvullende subsidies aan te vragen voor de inzet van personeel dat is belast met taken ter ondersteuning van de uitvoering van de studie en voor andere bijkomende kosten.

KWF verstrekt subsidie voor een periode van maximaal 5 jaar. Als een studie onmogelijk binnen 5 jaar afgerond kan worden, kan bij uitzondering een verlenging van maximaal 2 jaar worden aanvraagd.

Terug naar overzicht