Nieuws

mei
22

Victorine van Schaick Prijzen voor publicaties en vernieuwing in de informatievoorziening opnieuw geopend voor aanvragen

Het Victorine van Schaickfonds KNVI looft jaarlijks prijzen uit, om publicaties en vernieuwingen in het informatievak te stimuleren. Informatieprofessionals, die recentelijk een innovatieve bijdrage aan het vak hebben geleverd, kunnen tot en met 29 september 2017 een aanvraag indienen. Er zullen drie verschillende 'Victorines' worden uitgereikt: voor de beste publicatie, voor het meest vernieuwende initiatief en voor de beste scriptie.

Een innovatieve bijdrage in het vak mag in de ruimste zin van het woord worden opgevat. Het kan zowel een artikel, als een presentatie, website, blog of andere publicatie zijn, of een bijzonder en vernieuwend initiatief. Het gaat hierbij niet alleen om academische, maar vooral ook om alledaagse resultaten.

De prijs voor de beste publicatie bestaat uit een geldbedrag van € 2.000 en de Victorine van Schaick-penning. De prijs voor het meest vernieuwende initiatief op het vakgebied van de informatieprofessional bestaat uit een geldbedrag van € 1.500. De prijs voor de beste scriptie bestaat uit een geldbedrag van € 1.000. 

 

De inzending moet na 31 december 2015 geschreven of ontwikkeld zijn. Voor bachelorscripties, masters, theses of proefschriften geldt, dat deze na 31 december 2015 verdedigd of gewaardeerd moeten zijn.

Terug naar overzicht