Nieuws

mei
22

Geen extra budget voor opruimen drugsafval

Er komt voorlopig geen extra budget beschikbaar voor het opruimen van gedumpt drugsafval. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een verzoek van de provincie Noord-Brabant afgewezen. Met de regeling kunnen grondeigenaren een vergoeding aanvragen voor de te maken kosten bij het opruimen van illegaal gedumpt drugsafval. De regeling wordt in alle provincies uitgevoerd.

Het illegaal storten van afval uit productie van synthetische drugs vindt in meer dan de helft van de gevallen in Noord-Brabant plaats. De overheid compenseert nu maximaal de helft van de kosten en stelt hiervoor landelijk € 1 miljoen per jaar beschikbaar. De regeling, die in 2015 werd geïntroduceerd, werd dit jaar uitgebreid. Er is nu ook geld beschikbaar voor drugsafvallozingen op bijvoorbeeld het riool of in gierkelders. 

 

Elke provincie heeft een eigen subsidieregeling, met een eigen openstellingsperiode. Op dit moment kunnen er aanvragen worden ingediend in Limburg, Gelderland en Zeeland. Deadline is in alle gevallen 31 augustus 2017.

Terug naar overzicht