Nieuws

mei
22

Inloggen bij RVO wijzigt per 1 juli

Voor ondernemers en organisaties verandert binnenkort de wijze waarop zij inloggen op mijn.rvo.nl. Vanaf 1 juli a.s. moeten zij inloggen via eHerkenning en niet meer via de huidige gebruikerscodes en wachtwoorden. Particulieren loggen vanaf deze datum in met hun DigiD. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ziet veel voordelen in één inlogmiddel: eHerkenning is een DigiD speciaal voor ondernemers.

eHerkenning is de digitale toegangssleutel die u steeds vaker nodig heeft om bij de rijksoverheid, gemeente of provincie te kunnen inloggen. eHerkenning vervangt de gebruikersnamen en wachtwoorden die u tot nu toe gebruikte voor maar één inlogmiddel. Volgens RVO is dit efficiënter, gebruiksvriendelijker en betrouwbaarder. Het aanschaffen van een eHerkenningsmiddel is mogelijk bij een erkende aanbieder. Een overzicht van de erkende aanbieders en hun producten is hier te vinden.

eHerkenningsmiddelen zijn ingedeeld naar de mate van betrouwbaarheid die zij moeten kunnen garanderen. Het doorgeven van een kleine wijziging is bijvoorbeeld van een andere orde dan een subsidieaanvraag. Om gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden en regelingen die op mijn.rvo.nl worden aangeboden, is een betrouwbaarheidsniveau van 2+ nodig.

Terug naar overzicht