Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
22

Kanker - Alpe d'HuZes-KWF call 2013 (€ 1.500.000)

Bij KWF Kankerbestrijding kunnen tot en met 17 juni 2013 vooraanmeldingen worden ingediend voor de Alpe d’HuZes-KWF call for proposal 2013. Vanuit het Alpe d'HuZes/KWF-fonds worden programma’s gefinancierd die worden uitgevoerd binnen academische of categorale ziekenhuizen en andere onderzoeks- of zorginstellingen in Nederland. Samenwerking met buitenlandse instellingen is mogelijk als dit voor het programma tot kwaliteitsverbetering en/of versnelling van dataverzameling leidt.

Voor de ronde van 2013 ligt de focus op de volgende twee thema’s:
• Programma's op het gebied van innovatieve ontwikkelingen voor verbetering van diagnostiek en/of behandelingsmogelijkheden in de zorg of nazorg voor kankerpatiënten met een duidelijk implementatie onderdeel. Deze innovatieve ontwikkeling kan een onderdeel of geheel van een multimodale behandeling zijn; 
• Programma’s ter support van opzetten prospectieve multicenter registratie van patiënten met specifieke tumoren (met biobanking) als start van een interventieprogramma voor zorgverbetering. De initiële aanvraag omvat tevens een voorstel voor een mogelijke toekomstige interventiestudie zoals die uitgevoerd kan worden voor na het beschikbaar komen van de registratie.

Er wordt een bedrag van € 10 miljoen beschikbaar gesteld voor projectsubsidieaanvragen. Voor het opzetten van prospectieve registraties is maximaal € 500.000 beschikbaar voor het opzetten van de registratrie en maximaal € 1 miljoen voor de hierdoor mogelijk geworden interventiestudie.

Terug naar overzicht