Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
22

Einstein Telescope-regeling open voor domein trillingsdemping

Binnen dit domein zijn er twee specifieke uitdagingen waarbij de inbreng van het bedrijfsleven is gewenst. Deze twee uitdagingen zijn ‘Geavanceerde verplaatsings- en traagheidssensoren met ultralage ruis voor actieve trillingsonderdrukking’ (Thema A) en ‘Actieve trillingsisolatie en controle-instrumentatie in de cryogene omgeving van ET-LF’ (Thema B).

Het budget van de call (€ 2.750.000) wordt gelijk verdeeld over beide onderwerpen.  Aanvragen kunnen van 22 april 2024 tot en met 31 mei 2024 worden ingediend bij LIOF.

Zie voor meer informatie ook: https://liof.nl/einsteintelescope

Over de regeling
Het doel van de R&D regeling technologiedomeinen Einstein Telescope is het leveren van een bijdrage in de (onrendabele) kosten voor het uitvoeren van onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten die richten op een aantal specifieke technologiedomeinen die relevant zijn voor de realisatie van de Einstein Telescope. De subsidie draagt bij aan het creëren van een optimaal innovatief ecosysteem en bevordert hiermee de kans om de Einstein Telescope in de Euregio Maas-Rijn te realiseren. De regeling geeft uitvoering aan een onderdeel van het Nationaal Groeifonds-project Einstein Telescope.

Terug naar overzicht