Nieuws

apr
22

Oproep Psyche Mediaprijs 2015

In 2015 reikt het Fonds Psychische Gezondheid voor de vierde maal de Psyche Mediaprijs uit. Doel van de prijs is het stimuleren van een evenwichtige beeldvorming over mensen met psychische problemen in de media. In aanmerking komen makers van geschreven/audiovisuele media of radio, zoals journalisten, radioprogrammamakers, tv-programmamakers, documentaire of filmmakers en schrijvers. Er is een juryprijs en een publieksprijs van ieder 5.000. Inzenden is mogelijk tot en met 28 augustus 2015.

Het Fonds Psychische Gezondheid is voor de prijs op zoek naar makers, die op een genuanceerde en zorgvuldige manier vertellen over psychische problemen. Hij/zij zet mensen aan het denken en zorgt dat erover gesproken wordt. Hierdoor stimuleert de maker openheid over en begrip voor psychische problemen en bestrijdt schaamte en vooroordelen.

Begin oktober zal de jury drie genomineerden uitkiezen. Uit deze genomineerden kiest de jury vervolgens een winnaar voor de juryprijs. Het publiek kan tussen 5 oktober en 18 november 2015 op deze genomineerden stemmen voor de publieksprijs.

Terug naar overzicht