Nieuws

apr
22

Oproep Literaire Games opengesteld

Het Letterenfonds en het Gamefonds hebben de Open Oproep Literaire Games gepubliceerd. De oproep is gericht op de ontwikkeling en productie van Nederlandstalige literaire games. Nederlandse en Vlaamse auteurs en gameontwikkelaars kunnen tot en met 8 juni 2015 een voorstel indienen voor de gezamenlijke ontwikkeling van een literaire spelervaring. Het betreft een eenmalig subsidieprogramma.

De oproep staat open voor alle vormen van literatuur en gameplay: korte verhalen, kinder- en jeugdliteratuur, essays, poëzie; adventures of 2d-platformers. Alles is mogelijk, zolang de gameplay en het literaire element volledig geïntegreerd zijn. Ook de keuze voor het platform en de hardware is vrij. De game mag ontwikkeld worden voor web browsers, mobiel, consoles, Virtual Reality etc.

Het traject van de Open Oproep kent twee fases: een ontwikkelfase waarin een ‘proof of concept’ wordt gemaakt en een realisatiefase waarin de beste voorstellen worden doorontwikkeld tot een volwaardige game. De looptijd van de ontwikkelingsfase is 6 maanden, hierna worden de voorstellen live gepresenteerd aan de adviescommissie. Uit deze projecten selecteert de adviescommissie één of meerdere projecten die zij in aanmerking vindt komen voor een realiseringsbijdage. De looptijd van de realisatiefase is 10 maanden. Voor de ontwikkelfase wordt een totaalbedrag van maximaal € 37.500 gereserveerd, te verdelen over vijf werkbudgetten van € 7.500. Voor de realisatiefase wordt een totaalbedrag van maximaal € 60.000 gereserveerd, te verdelen over de beste voorstellen.

Terug naar overzicht