Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
22

Negen projecten gehonoreerd in Open Oproep 'Crossovers beeldende kunst en creatieve industrie'

In januari 2015 schreven het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie gezamenlijk een Open Oproep uit. Hierin werden beeldend kunstenaars, ontwerpers, bemiddelaars en instellingen opgeroepen voorstellen in te sturen, die betrekking hebben op het grensgebied van de disciplines beeldende kunst en vormgeving, architectuur of e-cultuur. In totaal ontvingen de fondsen 139 voorstellen, waarvan er nu negen zijn gehonoreerd. Het budget voor de oproep bedroeg € 200.000.
Met de oproep willen beide fondsen recht doen aan de bestaande werkpraktijk binnen de vormgeving, architectuur, e-cultuur en de beeldende kunsten, waar grensoverschrijdingen aan de orde van de dag zijn en vernieuwingen vaak gevonden worden in interdisciplinaire samenwerkingen en uitwisseling. Het doel van de Open Oproep is tweeledig: het belangrijkste doel is enkele waardevolle artistiek-inhoudelijke plannen te stimuleren op het grensgebied van de disciplines. Daarnaast willen de fondsen onderzoeken of de huidige subsidieregelingen voldoende aansluiten op de werkpraktijk. De fondsen concluderen nu dat zij geen aanleiding zien een nieuwe regeling in het leven te roepen. Wel zullen ze nauw met elkaar blijven overleggen over aanvragen op het grensgebied van beide fondsen.
Bij de beoordeling van de ingediende voorstellen is gelet op de algemene kwaliteit van het plan, het werk van de aanvrager, de zichtbaarheid en bovenal de meerwaarde van de samenwerking of het interdisciplinaire karakter van het voorstel. De volgende voorstellen ontvangen een bijdrage:

Suze May Sho - Project probe;
Emmeline de Mooij - After the Future 02;
Germaine Kruip - Nieuwe werkmethode/ A Possibility of an Abstraction;
Zone2source Stichting ICU2 - Machine Wilderness;
Rieke Vos i.s.m. TAAK - Festival of Sports;
Jalila Essaidi - Life Vessels;
Anna van der Lei - Choreographic Objects;
Bas van Beek - Converting Design and Art Principles;
Jolan van der Wiel - Forces for Architecture.

Terug naar overzicht